Sidebar

OSM_NO_ACTIVE_SUBSCRIPTIONS

Ucaptama Himpunan Munajat Aqsaku

Semasa
Typography
(Teks transkrip penuh dari ucapan Naib Ketua Kesatuan Ulamak Islam Sedunia merangkap Presiden PAS pada Himpunan Munajat Aqsaku anjuran MyAQSA, 27 Januari 2018 di Dataran Putrajaya, Presint 3, Wilayah Persekutuan Putrajaya disediakan oleh Pelatih Harakah, ZAID MD ADHAR)
 
 
وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَمَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثِيرًا ۗ وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ
“Kalaulah Allah tidak menjadikan manusia itu berlawanan di antara golongan yang benar dengan yang salah, nescaya dibinasakanlah rumah-rumah ibadat, penganut agama Yahudi Kristian, sembahyang-sembahyang dan masjid-masjid yang disebut di dalamnya nama Allah. Demi sesungguhnya Allah berjanji bahawa Dia akan menolong siapa yang menolong bagi menegakkan agama-Nya. Dan Allah itu Maha Kuat lagi Maha Perkasa”
(al-Hajj: 40)
 
Isu Baitul Maqdis isu Palestin adalah isu umat Islam. Walaupun kuasa-kuasa besar dunia bersepakat menubuhkan negara haram Israel, mengiktiraf negara haram itu. Yang terakhir Amerika dengan berani mengisytiharkan Baitul Maqdis menjadi ibu negara haram Israel. Namun Allah S.W.T telah meletakkan Baitul Maqdis, Palestin ini adalah hak Islam. Ini keputusan Allah S.W.T. Dirasmikan oleh Nabi Ibrahim A.S.

member login