Sidebar

OSM_NO_ACTIVE_SUBSCRIPTIONS

Dominasi PAS tadbir Selangor

Semasa
Typography

(Teks transkrip dan suntingan dari jawapan Pesuruhjaya PAS Selangor di Program Anda Tanya Sallehen Mukhyi (Pesuruhjaya PAS Selangor) Jawab di Live Facebook Sinar Harian pada 6 Mac 2018 yang disediakan oleh Pelatih Harakah, ZAID MD ADHAR)

BERSAMA masyarakat

Masa depan ini tak ada siapa yang boleh tahu melainkan Allah S.W.T sahaja yang tahu. Bahkan dalam sejarah saya sendiri dalam politik ini, saya pernah menang, saya pernah kalah, dan saya pernah menang semula.

Jadi itu semua adalah kehendak Allah S.W.T. Namun, bagi saya dengan masyarakat di Sabak Bernam, di Sungai Besar ini bukan asing. Mereka telah bersama-sama dengan saya dan telah mengenali sejak awal lagi. Sebab saya sendiri anak tempatan di Sabak. Jadi tidak sukar.

Dan oleh sebab itu apa yang penting bagi saya ialah masyarakat dan rakyat di Sabak Bernam terutama di luar bandar ini dia nak melihat supaya wakil rakyat mereka sentiasa bersama-sama dengan mereka. Sebab itu ada parti sebelum itu parti contoh parti PKR pernah mengemukakan calon-calon yang dari sudut akademik sangat hebat. Seorang pensyarah Universiti UIA, pernah juga seorang Professor undang-undang. Tetapi semuanya tidak menang sebab boleh jadi kerana mereka muncul di waktu pilihan raya, dan mereka tidak kita kata bergelumang dengan masyarakat di Sabak sendiri.

Jadi saya percaya keterlibatan saya dengan masyarakat, itu saya fikir sebahagian daripada kekuatan saya sendiri untuk dan kekuatan PAS sendiri untuk bukan sekadar saya, sebab saya pun tak tahu sama ada saya bertanding ataupun tidak. Tetapi soalnya ialah parti yang saya wakili PAS ini sentiasa bersama-sama dengan masyarakat. Dan itu sebahagian kekuatan yang saya fikir untuk mendapat sokongan daripada masyarakat dalam pilihan raya yang akan datang.

member login